warsztaty kulinarne 23 kwietnia

Opublikowane przez M H w dniu

pierwszy mousse        IMG_0357

Pierwsze warsztaty już za nami. Było bardzo słodko i miło. Prosimy o podzielenie się z nami wrażeniami. To było pierwsze spotkanie.

Z pewnością jest wiele do ulepszenia.

zadanie językowe

zadanie językowe

IMG_0373

Od lutego 2016 roku rozpoczynamy warsztaty kulinarne dla wszystkich chętnych.

  • Warsztaty będą prowadzone w języku francuskim i polskim. Tak więc każdy znajdzie coś dla siebie, bo oprócz gotowania, osoby znające język powtórzą sobie wiedzę, rozwiążą krzyżówkę dotyczącą przygotowywanego dania lub wykonają inne zadanie, a osoby, które nic nie mówią nauczą się prostych wyrazów i wyrażeń codziennego użytku.
  • Zajęcia będą trwały od 1 godziny do 1,5 godz., raz w miesiącu.
  • Należy przynieść ze sobą:
  1. fartuszek,
  2. pojemnik na potrawy do zabrania i posmakowania w domu
  3. sztućce.

Koszt warsztatu: 10 zł od osoby.

  • Zajęcia prowadzi Francuska-mistrzyni „zwykłej”kuchni francuskiej

zapraszamy:

kontakt: mailowy sekretariat@af.bydgoszcz.pl lub telefoniczny: 52/345-53-55

oto przykłady proponowanych dań:

27/02 – mousse au chocolat

marzec – cornet de jambon (data ulegnie zmianie)

23/04 – salade niçoise et vinaigrette

21/05 – oeufs mimosa et salade de tomates

11/06 – brochettes de légumes frais et sauce au yaourt OU gaufre OU croque-monsieur (ces deux dernières recettes nécessitent un grill spécial que j’ai à la maison et la cuisson libère des odeurs)… à CHOISIR